پایتخت کامیون

مرجع تخصصی خرید و فروش خودرو های سنگین

history of diesel motors

تاریخچه و مزایای موتورهای دیزلی

اختراع موتورهای دیزلی- چه کسی اولین موتور دیزلی را ساخت؟

در سال 1897، پس از ثبت اختراع اولین طرح موتور احتراق تراکمی در سال 1892 ، مخترع و مهندس مکانیک آلمانی رودولف دیزل با موفقیت اولین نمونه اولیه موتور دیزل را ایجاد کرد. به دنبال این مقدمه اولیه در طراحی دیزل، موتور رودولف دیزل به یکی از رایج ترین موتورهای مورد استفاده در برنامه های تولید برق تبدیل شد. موتور دیزلی که طی سال‌ها دستخوش به‌روزرسانی‌ها و پیشرفت‌های متعددی شده است، همچنان سنگ بنای تقریباً تمام صنایع مدرن است و بی‌تردید دنیای امروزی را شکل داده است.

اولین موتور دیزلی چگونه کار می کرد؟

یکی از اولین سوخت هایی که رودولف دیزل در نظر گرفت روغن دانه گیاهی بود. این ایده در نهایت منجر به ایجاد بیودیزل شد که هنوز هم سوخت محبوبی برای موتورهای دیزلی مدرن امروزی است. در حال حاضر، سوخت دیزل با پالایش نفت خام و سایر مواد زیست توده ایجاد می شود. اگرچه سوخت دیزل از منابع ذکر شده در بالا مشتق می شود، اما ویژگی های ترکیب سوخت بسته به نوع سوخت موتور دیزل مورد بحث متفاوت است. در عصر مدرن، سه نوع متداول سوخت موتور دیزل موجود است:

دیزل شماره 1: این سوخت ویسکوزیته کمتری دارد و به موتور اجازه می دهد در دماهای سردتر بهتر کار کند. علاوه بر این، سوخت دیزل شماره 1 دارای مواد افزودنی و روان کننده هایی است که برای تمیزتر نگه داشتن موتور طراحی شده اند، اما این سوخت سریعتر می سوزد.

 

پایتخت کامیون نمایندگی رسمی آمیکو کد 1060 و فردا دیزل کد 2101 (عبدالرضا)

 

دیزل شماره 2: ضخیم تر از دیزل شماره 1، این معمولاً استفاده می شود زیرا هزینه کمتری دارد و مصرف سوخت بیشتری دارد.

بیودیزل: این سوخت از روغن های گیاهی و/یا چربی های حیوانی ساخته شده است و قبل از استفاده در هر موتور دیزلی باید استانداردهای کیفی مختلفی را رعایت کند.

علاوه بر انواع مختلف سوخت دیزل، در حال حاضر سه نوع موتور دیزل در حال استفاده است. هر موتور بر اساس اندازه خود طبقه بندی می شود:

  1. موتور دیزل کوچک – مورد استفاده در کامیون های سبک، تجهیزات کشاورزی و ماشین آلات ساختمانی.
  2. موتور دیزل متوسط ​​- اغلب در کامیون های تجاری سنگین استفاده می شود.
  3. موتور دیزلی بزرگ – برای نیرو دادن به قطارها، کشتی ها و ژنراتورهای بزرگ استفاده می شود.

دیزل

تاثیر موتورهای دیزلی بر دنیا

موتورهای دیزلی مزایای زیادی را ارائه می‌کنند و به بسیاری از وسایل نقلیه مانند کامیون‌های، قطار، اتوبوس، قایق، ماشین‌آلات ساختمانی، وسایل نقلیه نظامی و غیره انرژی می‌دهند. موتور دیزل علاوه بر نیرو دادن به وسایل نقلیه موتوری، برای راه اندازی ژنراتورهایی استفاده می شود که می توانند برق را به مکان های دوردست و منابع تغذیه اضطراری را برای تاسیسات بزرگ مانند بیمارستان ها تامین کنند. استفاده از موتورهای دیزل مزایای بی شماری دارد که در زیر به چند مورد آن اشاره می کنیم :

مزیت 1: مصرف سوخت دیزل

خودروهای دیزلی می توانند با یک گالن سوخت 20 تا 35 درصد بیشتر از خودروهای بنزینی با اندازه مشابه حرکت کنند. مقایسه مصرف سوخت دیزل با بیودیزل همچنین نشان می دهد که دیزل کم گوگرد می تواند گزینه برتر باشد. به عنوان مثال، بر اساس مرکز داده سوخت های جایگزین وزارت انرژی ایالات متحده، به طور خاص، بیودیزل B100 حدود 7 درصد کمتر از گازوئیل کارآمد است . با این حال، بیودیزل B20 تقریباً معادل دیزل معمولی کارایی دارد.

بازده سوخت دیزل چقدر است؟ یک مقایسه محدود خودروهای سواری توسط The Motley Fool نشان داد که دیزل 29 درصد در بزرگراه و 24 درصد در شهر کارآمدتر است. برای خودروهای تجاری، دیزل بهترین گزینه موجود در مناطق بدون زیرساخت گاز طبیعی یا هیدروژن است، و حتی در آن مناطق، دیزل ممکن است همچنان ترجیح داده شود.

مزیت 2: موتورهای دیزلی به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند

اگر از خود می‌پرسید که آیا موتورهای دیزلی مشکلات بیشتری دارند، پاسخ این است که آنها مشکلات کمتری دارند. در یک موتور دیزلی قطعات کلی کمتری نسبت به موتور بنزینی وجود دارد، به این معنی که قطعات کمتری برای شکستن یا نیاز به تعمیر وجود دارد. به عنوان یک مثال، موتورهای دیزلی شمع ندارند. این امر فضای کمتری را برای خرابی های الکتریکی باقی می گذارد و نیاز به نگهداری را کاهش می دهد. زباله کمتری تولید می شود و صرفه جویی در هزینه حاصل می شود!

مشکل اصلی موتورهای دیزل چیست؟ بر اساس بسیاری از حساب ها، گرمای بیش از حد. موتورهای دیزلی قدرتمند هستند و در هر شرایط محیطی به سختی مورد استفاده قرار می گیرند. اما با کمی تعمیر و نگهداری منظم، موتورهای دیزلی پیشرفته مانند کامینز (Cummins)  برای هر چالشی آماده هستند.

 

موتور دیزلی

 

پایتخت کامیون نمایندگی رسمی آمیکو کد 1060 و فردا دیزل کد 2101 (عبدالرضا)

 

مزیت 3: گشتاور بالا با قدرت دیزل

مزایای عملکرد موتور دیزل چیست؟ موتورهای دیزلی پتانسیل شتاب، بکسل و حمل بهتری نسبت به همتایان بنزینی خود دارند. به همین دلیل است که در یک موتور دیزلی، پیستون تا بالای سیلندر بالا می رود، در حالی که در موتور بنزینی کوتاه می ایستد. موتورهای دیزلی هوای بیشتری را سریعتر فشرده می کنند و قدرت بیشتری را برای انجام کار ارائه می دهند. ویژگی هایی مانند توربوشارژر اجازه می دهد تا هوای اضافی وارد موتور دیزلی شود تا بتواند اسب بخار نیرو را نیز افزایش دهد. به عنوان مثال موتورهای کامینز بر روی توربوشارژرهای موتورهای دیزلی متوسط ​​و سنگین متمرکز شده است تا کارایی را بهبود بخشد و به صرفه جویی در هزینه کمک کند.

مزیت 4: موتورهای دیزلی عمر طولانی دارند

موتورهای دیزلی برای تحمل تراکم بالا و کار سخت ساخته شده اند. این بدان معناست که آنها نیز برای مدت طولانی دوام می آورند. سیستم‌های تصفیه ساده، فواصل تخلیه روغن طولانی‌تر و فیلترهای بدون نیاز به تعمیر و نگهداری تنها برخی از ویژگی‌های مجموعه موتورهای دیزلی هستند.

 

برای مشاوره در خصوص خرید و فروش انواع کامیون، کامیونت و پیکاپ با کارشناسان ما در پایتخت کامیون در ارتباط باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *